Morgonbrevet: Läge för spread: Lång DAX kort OMXS30?

Kina lät under gårdagen meddela att de kan ha Coronaviruset under kontroll i april. Feds Powell menar samtidigt att den amerikanska centralbanken står redo att agera på ekonomiska effekter orsakade av Coronaviruset om så skulle behövas.

Breda S&P 500 steg också 0,2% och satte därmed ett nytt all-time-high för andra dagen i rad.

The Federal Trade Commission i USA kommer granska historiska företags-transaktioner genomförda av techjättar som Google, Facbook och Amazon. Syftet är att säkerställa att inga konkurrenslagar har överträtts. Tech-tunga Nasdaq lyckades ändå stänga marginellt upp.

Som framgår i grafen för S&P 500 och Nasdaq handlas de båda indexen över EMA9 liksom MA20. Den korta trenden är därmed fortfarande stigande.

I Alphabet (Google) skapades en läskig shooting star-doji:

Tyska DAX som legat efter andra index gapade upp under gårdagen och stängde därmed på nytt all-time-high. Se graf nedan. Frågan är om DAX kan etablera sig på dessa nya nivåer.

Studerar vi utvecklingen hittills i år för DAX (orange) ser vi att indexet släpar efter både jämfört med OMXS30 (grön) och S&P 500 (lila). Det stora indexet kan behöva ett nedställ för att samla ny energi för en fortsatt uppgång. Samtidigt har aktier tuffat på, på överköpta nivåer under en längre period. Med detta sagt kan möjligen spreaden lång DAX och kort OMXS30 förefalla vara intressant.

Oljepriset (WTI) ser ut att hittat någon form av botten och utmanar nu fallande EMA9. Vid ett brott på uppsidan finns nästa nivå runt 52,25 USD/fat.

S&P 500-terminen handlas upp 0,2%. Shanghaibörsen och Nikkei stiger 0,7%. På dagens makroagenda i USA finns Feds Powells framträdande och data för råoljelager i USA.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.