Morgonbrevet: Marknaden har byggt energi för en större rörelse

Efter tre dagars uppgång tog marknaden en liten paus under torsdagen.

 

Den senaste rusningen kom efter att Fed-chefen Powell förefaller ha gett vika för Trumps kanonad av kritik och tonat ner takten på räntehöjningarna, i alla fall i wording. Marknaden är nu helt inställd på att följa allt om helgens G20-möte och middagen mellan USAs Trump och Kinas Xi Jinping.

 

Förväntningarna har byggts upp de senaste dagarna på ett lyckat utfall.

Trump har som vanligt kört stenhårt men är optimistisk om en positiv utgång. Det gör att han är kompromissvillig – till och med angelägen om att nå ett avslut. Kinas spelar mer försiktigt men är i det långa loppet bättre förhandlaren… En smolk i bägaren är att med på middagen är även Trumps rådgivare Peter Navarro som anses vara den som ligger bakom Trumps handelskrig mot Kina. Vi kan å andra sidan se det som en fördel att han är med då det binder upp kritikerna om man verkligen kan nå en deal.

 

Det behövs inte mycket. De senaste spekulationerna är att man ska frysa alla förhandlingar fram till våren och i nuvarande klimat skulle det ses som en framgång.

 

Räntorna svängde ner och handlades under 3.025. Ska 3 procent också testas? Det verkar nästan otroligt. Bakom nedgången ligger Powell och ett fall i USD.

Den stigande trenden för USD är dock fortsatt stigande intill att MA20 bryts.

S&P 500 har fastnat på den viktiga Fibonacci-linjen 61,8 procent. Gårdagens doji skapar en risk för en Evening Star idag, dvs en signal för fortsatt nedgång. Samtidigt är helgens möten så viktiga att de övertrumfar graferna, så räkna med ett gap på måndag. Upp eller ner är det svåra att avgöra.

Zoomar man in S&P 500 ser man också hur indexet stannat vid en fallande trendlinje.

 

Trots ett negativt nyhetsflöde så vänder Apple upp. Bolaget ses som en av de potentiellt stora förlorarna på ett fortsatt handelskrig.

 

G20 är ett mini-opec-möte också. Det kan fattas beslut om oljepriset bakom de lykta dörrarna. Brent kan vända upp vid 200 veckors glidande medelvärde.

Tyska DAX-index fortsätter att konsoldera. Notera att MACD trendar uppåt, dvs en positiv divergens.

Tillväxtmarknader handlas vid motstånd. Utvecklingen avgöra av USD. En fortsatt stigande USD skulle pressa ner dessa marknader, och vice versa.

Dagens agenda är relativt tät men inga jättetunga siffror. Inköpschefsindex från Chicago kommer på eftermiddagen. Asienbörserna handlas blandat.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.