Morgonbrevet: Marknaden konsoliderar för större rörelse

Aktier i USA öppnade starkt men vinsthemtagningar sänkte sedan S&P 500 från sin toppnotering som slutade oförändrat. Som vi skrev i gårdagens morgonbrev kan en fas av konsolidering ligga i korten.

 

Som framgår handlas indexet fortfarande över MA50. Men i en dagsgraf syns hur MACD genererat en svag säljsignal och att EMA9 vänt ner. 2 860 utgör ett första stöd på nedsidan.

 

VIX/Skräckindex, som visas i graf nedan, har inte fallit i den utsträckning som det hade gjort under normala förhållanden, givet uppgången i aktier. Handelsförhandlingarna mellan USA och Kina ska återupptas i samband med G20-mötet den 28 juni, vilket är en viktig händelse som marknaden väntar på.

 

Skew-index har dock backat till låga nivåer. Det innebär att investerare inte ser risken på nedsidan som större än den på uppsidan…utan snarare vill hedga sig mot stora rörelser.

 

Guldet stiger dock under pågående handel.

 

S&P 500-terminen handlas svagt ner. Shanghaibörsen backar 0,6% och Nikkei är ner 0,1%. På dagens makroagenda finns bland annat konsumentprisindex. Inflation är en viktig del av ekonomin som Fed följer under lupp. Avvikelser från förväntningarna kan således påverka marknadens syn på en möjlig räntesänkning och därmed skapa rörelse i både aktier, räntor och USD.

 

CMC Markets morgonbrev har som vanligt författats av AndersElgemyr  på Carlsquare.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.