Morgonbrevet: Mexiko i skottlinjen och Kina slår tillbaka

Medan Stockholmsbörsen höll stängt pågick handeln i USA som vanligt under gårdagen. Breda S&P 500 lyckades hålla sig över ytan och stängde upp 0,2%. Samtidigt fortsätter oron för utdragna förhandling mellan USA och Kina.

 

Innan ett avtal kan träffas fortsätter det att tynga sentimentet. Tech-sektorn som drabbats hårt av den tilltagande oron tillhörde dock gårdagens vinnare samtidigt som energisektorn gick mot strömmen efter data som visar på oljelager som faller i en takt under förväntan.

S&P500 handlas vid MA200 som utgör ett första stöd efter onsdagens brott av nacklinjen på en huvud/skuldra-formation. Denna har dock en målkurs runt 2 650-nivån.

Småbolagsindex Russell 2000 stängde ner genom stöd.

Efter stängning rapporterade hypade Uber en förlust om en miljard USD vilket var i linje med bolagets guidning. Aktien steg dock 1,8% på detta i efterhandeln. Uber har ett börsvärde på 67 miljarder USD, drygt det dubbla av Ericssons marknadsvärde. Låt oss knipa våra händer, sänka våra huvud och hoppas att de (Uber) kan introducera sin teknik för självkörande bilar.

Detaljhandelskedjan Costco slog dock förväntningarna för sitt tredje kvartal men aktien backade ändå 1,4% i efterhandeln.

Bankaktier gick mot strömmen, dels på grund av ofördelaktig guidning men även på grund av räntan som fortsätter att falla i snabb takt. Den 10-åriga räntan i USA handlas nu under 2,2%.

Oljan har brutit ner genom Fib 50 och nästa nivå på nedsidan som finns runt 55 USD/fat närmar sig.

Trump hotar att öka tullarna på importer från Mexiko från 20% till 25% om antalet immigranter från landet inte minskar. Samtidigt är Kina redo att sätta restriktioner på exporter av ovanliga metaller till USA. Med detta faller S&P 500-terminen 0,8%.

Kinas tillverkningsindex PMI kom in aningen under förväntan men Shanghaibörsen är upp 0,1%. Nikkei är dock ner 1%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat privata utgifter och Michigans konsumentförtroendeindex.

 

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.