Morgonbrevet: Rapporter fortsatt i fokus. Läge att långa på en hedge i form av VIX?

Goldman Sachs redovisade en resultatmässigt OK rapport men missade förväntningarna rörande intäkter. Även Citigroup levererade en påse blandat med godkänt resultat men svagt bidrag från trading desken.

 

Med dessa rapporter på bordet föll de båda aktierna och banksektorn tyngde breda S&P 500-index som stängde ner 0,1%. Indexet är dock kvar över 2 900-nivån.

Som framgår konsoliderar S&P 500 i en bearish stigande kil-formation. Rapportsäsongen ligger i fokus och i dag kommer bankrapporter från Morgan Stanley och Bank of America.

Goldman Sachs vände ner vid MA200.

I hälsovårdssektorn, som under gårdagen gick mot strömmen, rapporterar tunga J&J och UnitedHealth. Nedan visas hälsovård som studsade på MA200. Det handlar dock om fallande momentum och en säljsignal från MACD.

Under rapportsäsong tenderar den implicita volatiliteten i optionsmarknaden att stiga. Till detta fortlöper handelsförhandlingarna mellan USA och Kina, som enlig finansminister Steven Mnuchin gör framsteg. Men Trump brasklappar med att säga att USA kommer att stå som vinnare med, eller utan avtal.

VIX handlas vid nedre Bollingerbandet och på relativt låga nivåer. Den potentiella uppsidan förefaller därmed som större än motsvarande nedsida. Läge att ta på en hedge?

Tyska DAX handlas åter upp över 12 000-nivån

Guldet pressas mot stöd.

Shanghaibörsen är upp 1,1%. Nikkei stiger 0,3%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat statistik för industriproduktion.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.