Morgonbrevet: Rapportsäsongen ger stöd – håll koll på Caterpillar och Google

Den tunga veckan när de stora IT-bolagen lämnar rapport brukar ofta vara veckor då börsen går upp, eftersom de har en tradition att slå förväntningarna. Ikväll efter stängning kommer Google, imorgon Facebook och på torsdag Amazon och Apple.

S&P 500 lyckades bryta upp ur kilen och stänga över motståndet från i oktober förra året, vilket är en arbetsseger. Återstår nu Fibonacci vid 2926.

I 2-timmarsgrafen syns detta som ett utbrott över trendlinje och MA200.

I 1-timmesgrafen syns det som ett utbrott ur en kil. Notera de två röda linjerna som pekar ut ett gap. Detta vill traders typiskt sett fylla, men den övre linjen fungerar därmed också som ett motstånd i det korta perspektive.

Idag kommer Caterpillar med rapport. Just denna rapport är speciell för Caterpillar har förmodligen ett av de bästa nätverken för att förstå vad som händer ute varje liten stad och varje buske i världen. Så Caterpillars utsikter och deras telefonkonferens kan ge mycket viktiga signaler om konjunkturen.

Just anläggning vet vi från Sverige är mindre påverkat än andra sektorer, så i bästa fall kan det komma litet positiv energi från denna rapport. Aktien har fastnat på MA20 och MA50. Caterpillar släpper före börsöppning i New York idag.

Om Caterpillar har bra insikter från bygg så kan man gott säga att Google har bäst insikter om allt annat. Google-aktien har inte tagit fart på samma sätt som Amazon och Netflix av den anledningen att Google är beroende av annonser. Även denna aktie har fastnat, dock litet högre vid MA200. Notera försöket till utbrott. Google släpper sin rapport efter New York-börsens stängning ikväll.

Apple-aktien fortsätter att stiga efter trendlinjen vilket ger styrka till hela marknaden.

Amazon-aktien (60 minuter) testade över men föll snabbt tillbak.

Det är fortsatt stor diskrepans mellan FAANG-bolagen även om alla har positivt momentum.

Oljepriset fortsätter att falla under trycket av ett enormt överutbud och brist på politisk samordning.

HYG som visar marknaden för högriskobligationer har tappat momentum trots att Fed sagt att man ska stödköpa i denna marknad. Problemet är att dessa stödköp hjälper ETFen men inte bolagen i sig…

Guldbolag har fortsatt momentum men tog en paus under gårdagen. Ur ett tradingperspektiv vore en studs på det nedre stödet perfekt.

Det är en fortsatt spread mellan USA och andra länders börser, men riskaptiten ökar något och bidrar positivt.

Tyska DAX lyckades nå över EMA9 och närmar sig MA50. Notera att MACD faktiskt är på väg att ge en stark köpsignal.

Asienbörserna handlas blandat. I EU ska nya låneregler släppas idag. Fokus idag på bolagsrapporterna i USA och konsumentförtroende, detaljhandel samt husindex.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.