Morgonbrevet: Risk för vinsthemtagning

Foto: Pixabay.

USA och Kina har enats om att båda parter skall ta tillbaka tullar på varandras varor som en del av fas I-uppgörelsen. Med detta ökar sannolikheten att fas I-avtalet signeras vilket också reducerar risken för ett tilltagande handelskrig mellan de båda partnerna.

 

Breda S&P 500 steg ytterligare 0,3% och ett nytt all-time-high sattes åter en gång. Som framgår i grafen nedan studsade indexet på den första nivån av den förlängda fibonacci sekvensen och ytterligare en läskig doji skapades som indikerar osäkerhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den japanska yenen tenderar att stiga när risken i marknaden är hög. Men som framgår i grafen nedan har JPY försvagat mot USD och paret stängde gårdagens handel över MA200. Ett nytt motstånd finns redan runt 109,35. Vid ett eventuellt brott på uppsidan finns nästa nivå runt 110,65

ed uppgången på aktiemarknaden har också räntan i USA stigit. Den 10-åriga räntan backar dock under pågående handel men handlas fortfarande över 1,9%-nivån

En stigande räntor har stärkt USD mot euron och paret EUR/USD handlas nu vid stöd. Notera MACD som genererat en svag säljsignal. Vid brott på nedsidan finns nästa nivå runt 1,1.

Bedömningen är att mycket av fas I-handelsuppgörelsen är diskonterad. VIX/Skräckindex är kvar på attraktiva nivåer för den som är sugen på att ta skydd för en eventuell rekyl när investerare plockar hem vinster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oljan har också gynnats av de positiva tongångarna mellan USA och Kina. Som framgå brottas oljepriset nu med MA200 och stöttas underifrån av stigande EMA9. Vid brott på uppsidan finns nästa nivå runt 58,6 USD/fat där Fib 50 möter upp.

Kinas export liksom import backar i årstakt. S&P 500-terminen går ned 0,2%. Shanghaibörsen faller 0,4%. Nikkei stiger dock 0,3%. På dagens makroagenda finns bland annat Michigans konsumentförtroendeindex.

 

Carlsquare står bakom CMC Markets morgonbrev.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.