Morgonbrevet: Snap flög i efterhandeln

Aktier i USA steg för femte dagen i rad. Google som efter måndagens stängning rapporterade bra intäkter och resultat föll initialt 1,6% men återhämtade sig fint och stängde upp 1,2%. Industri och Tech var åter vinnare samtidigt som bank och finans gick mot strömmen.

 

Indexet befinner sig nu vid en tekniskt viktig nivå i form av MA200.

Som tidigare är RSI kvar på överköpta nivåer. Detta är inte en säljsignal i sig men indikerar samtidigt att indexet kan få det svårt att bryta genom MA200 vid ett första försök.

Google stängde upp över MA200 och nästa nivå på uppsidan finns runt 1 170.

Efter stängning rapporterade Snap Inc intäkter, resultat och antal användare över analytikernas förväntningar. Aktien steg hela 21,9% i efterhandeln.

Trumps state of the union-tal som hölls under natten förefaller inte ha innehållit någon katalysator för rådande börssentiment. Under talet framgick dock att Trump avser att möta Nordkoreas Kim Jong un.

Den tio-åriga räntan i USA konsoliderar i en neutral kil runt 2,7%. Samtidigt har USD studsat vid MA200 och ser nu ut att vara på väg upp mot MA50.

USD lär dock få det svårt att bryta upp givet fallet i 10-åringen samtidigt som efterfrågan på USD i egenskap av hedge mot handelskriget rimligtvis minskat.

Shanghaibörsen är fortsatt stängd. Nikkei är upp 0,2%. Dagens makroagenda i USA är fullspäckad med bland annat statistik för bygglov, orderingång av kapitalvaror BNP- och detaljhandelssiffor.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.