Morgonbrevet: SOX drar ifrån – på gott eller ont?

Gårdagens handel öppnade ned efter nedreviderade rekommendationer från analytiker för bland annat Boeing och GE. Breda S&P 500 återhämtade sig dock för att stänga upp 0,1% vilket är ett tecken på styrka.

I en dagsgraf märks två viktiga skeenden. Dels testar S&P 500 för att bryta upp ur den stigande kilen. Dels så bryter MACD den divergens som skapats. Ur ett tekniskt perspektiv så är denna dag extra viktig.

SOX, index för halvledarbolag, varav många med exponering mot Kina fortsätter sin uppgång.

SOX som brutit upp genom toppen från september/oktober har klart överträffat S&P 500. Givet exponeringen mot Kina gör rörelsen det svårt att undvika frågan om hur mycket av en handelsöverenskommelse mellan USA och Kina som redan är diskonterad. Samtidigt kan SOX även ses som en ledande indikator för S&P 500…och det finns således två håll att se på denna uppgång ifrån.

Bland gårdagens vinnare återfanns Tech-sektorn, då inkluderat Apple som nu handlas vid den viktiga 200-nivån. Rapportsäsongen smyger sig på och för Apples del kommer det att bli intressant att se hur den nya streaming-tjänsten har tagits emot en kort tid efter lansering.

Tyska DAX föll tillbaka från taket på en stigande trendkanal…och i en månadsgraf framgår även hur motstånd möter upp i form av MA20, dock en bit upp från dagens nivåer.

Olja har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen.

Andra investerare tar rygg på den investerare som gick in tungt och initierade rallyt i början av april.

Shanghaibörsen är upp 0,1%. Även Nikkei är upp 0,1%. Dagens makroagenda i USA är förhållandevis tom. Imorgon kommer viktiga inflationssiffror.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.