Morgonbrevet: SP500 bryter över motstånden

Foto: CMC Markets
President Donald Trump får fortsatt spinn på börsen genom att hävda att ett handelsavtal är nära med Kina.
Att han inte riktigt får ihop Tweeten är ju lite komiskt. Tarifferna är ju påslag på de varor som importeras till USA från Kina, vilket innebär att det är de amerikaner som beställer varorna som får betala påslaget – inte kineserna. Men fakta kanske är underordnat – en bra tweet blev det!

 

I USA bröt S&P 500 upp över motståndslinjen och den klarade ju av också MA200 tidigare i veckan. MACD är i en fortsatt stigande trend.

Den viktiga 61,8 procent fibonacci har passerats och även den sista av de glidande medelvärdena, vilket var MA100. Fönstret har öppnat sig mot den tidigare toppen kring 2940. De motstånd som finns är tidigare toppar från i höstas som 2800, 2815 och 2816. En strategi är att följa det övre Bollingerbandet uppåt och använda någon snabb indikator som EMA9 eller MA50 som stop-loss. Notera att det har skapats en stigande kanal mellan de gröna banden. Bryts denna är det också förstås en varningssignal.

Ser man till en 2-timmargraf är utvecklingen litet ansträngd. En stigande kil med fallande MACD i botten tyder på att indexet med en rätt stor sannolikhet kommer att bryta ut neråt. Notera att en 2-timmarsgraf avses vilket innebär att huvudtrenden kan vara fortsatt uppåt, men att det är dags för en paus snart.

Storbolagen leder uppgången med Dow Jones i spetsen. IT släpar litet efter med Nasdaq på samma nivå som småbolagsindexet Russel 2000.

Sverige i topp just nu följt av USA och Frankrike. Tyskland är pressat på grund av oro för lågkonjunktur, Brexit och fall för Deutsche Bank och Thyssen Krupp.
Räntorna faller i Tyskland och DAX har sigit på slutet (sedan årsskiftet enligt graf, reds.anm).
Franska CAC handlas fortsatt på trendlinjen och börjar närma sig MA200.
Koppar testar MA200.
Guld går fortsatt starkt.
Silver har halkat efter.
Olja testar uppåt. Det var energibolag i USA som gav mest draghjälp till börsen. Olja ser ut att kunna vara i en komplicerad omvänd huvudskuldraformation. Det är väl värt att hålla koll på.
Asienbörserna handlas upp i följd med USA.
Shanghaibörsen bröt upp förra veckan och är nära MA200.
USA-börsen är stängd idag och agendan är således mycket tunn.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.
Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.