Morgonbrevet: Starka bankrapporter lyfte

S&P 500 ligger nu knappt 1 procent från förra toppen. Ligger ett test i korten Det var starka bankrapporter bidrog till att S&P 500 nådde över 2900. Både JPM och PNC Financial Services var bättre än väntat, medan Wells Fargo levererade en ny besvikelse.

Bidragande till uppgången var även en rapport från Walt Disney som visade upp sin nya streamingtjänst, vilken övertygade marknaden. JP Morgans VD var också positiv om konjunkturen vilket rimmade väl med en starka exportsiffror från Kina. Kinas export ökade med 14,2 procent men det kan i hög grad vara säsongsfaktorer som lyfte den över de väntade 7,3 procent. Importen var också i fortsatt fallande trend, vilket fördunklar bilden.
Även om S&P 500 tog sig över runda 2900 så innebär det inte att den tekniska bilden förbättrats. S&P 500 handlas i en fortsatt positiv trend men i en stigande kil. Typiskt sett bryts stigande kilar neråt. Sker detta är ett test av 2815 en möjlig utveckling. Notera dock att detta skulle innebära ett brott av den stigande trendkanalen, vilket är mindre troligt om det inte tillförs negativ energi till marknaden. S&P 500 är mindre än 1 procent från tidigare toppen, så den borde rimligen testas…
VIX-index som visar marknadens prissättning av volatilitet kommande 30 dagar, är nu åter nere vid nedre Bollingerbandet. Det är ingen signal i sig men visar att det åter är billigt att köpa skydd mot kursfall och att det är dags att flytta upp stopparna.
Det har bara kommit 29 delårsrapporter av 500 bolag hittills i S&P 500. Av dessa är 79 procent bättre än väntat, vilket är en fortsatt stark siffra. (Det brukar ligga kring 79 procent i inledningen av säsongen). Att JPM kom in starkt och att VDn uttalade sig positivt om konjunkturen är naturligtvis ett styrketecken och aktien steg 4,5 procent.
Disney-aktien steg 11,5 procent på att bolaget släppte information om sin nya streamingtjänst.
Netflix föll som en reaktion på uppgången i Disney.
För att lägga sten på bördan släpps ikväll en ny säsong av Game of Thrones för första gången på två år och rekordsiffror väntas. Serien ges ut av Time Warner som numera ägs av AT&T.

Trump i ny attack mot Fed

Under måndagen släpps Empire Manufacturing och TICS-data, vilket är makro-siffror som sällan brukar påverka marknaden. Fokus ligger fortsatt på handelssamtalen USA-Kina och nu även EU. I helgen uttalade sig Donald Trump hårt om Fed och kritiserade Fed för att ha förstört konjunkturen.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.
Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.