Morgonbrevet: Stödpaket i USA lyfte aktier. Kan uppgången fortsätta?

Efter några dagars förhandlingar ser den amerikanska kongressen ut att kunna närma sig ett godkännande av det föreslagna stödpaketet om 2 biljoner USD. Trump framförde även sin förhoppning om att landet åter kan vara uppe och snurra i vanlig ordning under mitten av april. Det fick investerare att trycka på köpknappen. Det breda S&P 500-index steg med 9,4%. Uppgången leddes av Energi och finanssektorn.

S&P 500 studsade därmed fint på stödnivån 2200. I dagsgrafen ovan utgör EMA9 utgör nästa nivå på uppsidan.

I en-timmesgrafen nedan syns hur den bullish fallande kil-formationen brutits på uppsidan. Formationen indikerar en ytterligare uppgång mot 2 700-nivån. Notera även hur MACD har genererat en köpsignal.

Marknaden är dock extremt skakig och tidigare räntesänkningar har haft en begränsad effekt på marknaden. Att USA skall vara tillbaka på banan redan i mitten på april förefaller också vara mycket optimistiskt. Risken i marknaden är därmed fortfarande hög.

OMXS30 brottas liksom S&P i dagsgrafen med EMA9. Positivt är att nedgången i MACD har börjat hejda sig.

Tyska DAX-index bröt under gårdagen upp genom EMA9 och kan därmed vara på väg att utmana det fallande MA20.

Oljepriset återhämtar sig, om är i små steg i relation till det tidigare stora tappet.

USD tappar mot Euron. Valutaparet EUR/USD utmanar nu Fib 23,6.

S&P 500-terminen är ner 0,4%. Shanghaibörsen stiger med 2,2%. Nikkei är upp 8,0%. På dagens makroagenda finns bland annat tyskt affärsklimatindex. I USA kommer data för orderingång på kapitalvaror i februari liksom råoljelager.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.