Morgonbrevet: Trump sänkte humöret efter stängning

Foto: Pixabay.

Med rapporter om att handeln under Black Friday slagit nya rekord vände aktier upp under gårdagens handel. I täten fanns cykliska finansaktier, techbolagen och sällanköpsvaror.

S&P 500 stängde upp 1,6% och frågan är nu om 2680-nivån kan testas i dag. Ett brott upp genom 2680 och nästa nivå på uppsidan finns runt 2720.

Som framgår i grafen ovan finns även ett tekniskt stöd vid fredagens stängning. Om detta är en början på en dubbelbotten återstår att se. Mycket hänger rimligtvis på mötet mellan USA och Kina. Kommer det något positivt ut från detta möte finns med all sannolikhet ytterligare uppsida och indexet kan troligtvis utan större problem snabbt klättra upp mot 2812-nivån.

I en månadsgraf syns hur S&P500 har studsat på mellanbandet i Bollingerbanden (20 månaders glidande medelvärde). Om börsen stannar någonstans här för månaden kan en doji skapas i grafen, vilket skulle vara en möjlig början på en Mornings Star, dvs en signal om trendvändning uppåt.

Dock var Trump ute efter gårdagens stängning i USA och meddelande att han förväntar sig att lägga nya tullar på kinesiska importer. Detta sänkte det positiva sentimentet och S&P 500-terminen indikerar ner 0,2 procent.

Bland tech var FAANG-bolagen de stora vinnarna. Amazon stängde upp över EMA9 men MA20 liksom den fallande trendlinjen kvarstår som motstånd på uppsidan.

Även Google och Facebook handels under MA20.

Shanghaibörsen är ner 0,3 procent. Nikkei stiger 0,7 procent. Fokus i dag på konsumentförtroende i USA.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.