Morgonbrevet: Varningsflaggor hissas. Köpläge i guld?

Som bekant har den senaste tidens kursuppgång körts på av förväntningar om att ett fas I-avtal kommer att signeras och att handelskonflikten mellan USA och Kina därmed inte eskalerar.

 

Dock backade aktier i USA svagt under måndagens handel efter helgens uttalande från Trump som menar att en fas I-deal inte kommer att undertecknas om det inte är den ”rätta” affären och inte är hanterad i den takt som han önskade. Tilltagande-protesterare i Hong Kong bidrog också till nedgången.

Som framgår i bild nedan har indexet mött motstånd vid den första nivån av den utökade Fibonacci-sekvensen. Samtliga glidande medelvärden är stigande och momentum i trenden är därmed fortsatt starkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den kanske största risken just nu är att stora delar av ett fas I-handelsavtal redan är diskonterad. En varningsflagga kan också tydas i veckografen nedan där det framgår hur indexet handlas vid den övre linjen i en stigande kil-formation som tenderar att brytas på nedsidan

 

Ytterligare en varningsflagga hissas när vi studerar Skräckindex/VIX. I bild nedan visas S&P 500 tillsammans med VIX. Som framgår är VIX nere på samma nivåer som i juli vilket följdes av ett nedställ i S&P 500.

VIX kan också vara en bra hedge mot ett eventuellt kommande nedställ.

Räntemarknaden i USA höll stängt igår med anledning av Veterans Day. Den tioåriga räntan stiger dock aningen under pågående handel.

USD försvagas mot euron men paret handlas fortfarande under MA50 som utgör ett motstånd.

Guldet försvagas också men handlas nu vid stöd i form av Fib 38,2%. Är det köpläge?

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har också prata om kaffe i de senaste utskicken. Kaffet utmanar nu den stigande trenden och handlas nu vid stöd i form av Fib 23,6%. Nästa nivå på nedsidan finns runt 113,2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghaibörsen handlas oförändrad. Nikkei är upp 0,8%. Dagens makroagenda i USA är förhållandevis tom.

 

Carlsquare står bakom CMC Markets morgonbrev.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.