Morgonbrevet: Varningstecken för ny vändning

Onsdagen inleddes med fallande kurser i USA men indexen vände upp under senare delen av dagen. Energin kommer fortsatt från Fed-chefen Powells uttalande i fredags där han talade om att Fed visst lyssnade på marknaden.

 

Det protokoll från Fed som släpptes under dagen bekräftade att Fed kan skjuta på planerade räntehöjningar. Vi tror fortsatt att Fed måste avbryta den åtstramning som nu sker inom penningpolitiken innan marknaden kan vända upp på allvar. Men det är alltid svårt att parera korta rörelser med långa trender.

Energi kommer även från förhoppningar om att handelskriget snart kan nå någon slags lösning. Fallande USD och stigande råvaror såsom olja har gett marknaden en positiv trend.

De små rörelser som uppstod under onsdagen lämnade små dojis i graferna. Detta kan vara varningssignaler för att den senaste upprekylen kan ha nått sin ände. Särskilt gäller detta tillgångar som är nära motståndsnivåer.

S&P 500 har nått över den första Fibonaccilinjen och har siktet inställt på 50 procent Fibonacci vid 2640. Notera det lilla motståndet vid 2603. När små dojis radar upp sig kan detta vara tillräckligt för att stoppa uppgången, förutsatt att det inte kommer ny energi till marknaden. I denna typ av slagig marknad måste man spela med korten nära kroppen och arbeta med att ständigt flytta sina stoppar.

Fall i USD och stigande råvaror är motor i uppgången

US-dollarn har fallit kraftigt efter att Fed började tala om att minska på takten för nya räntehöjningar. Notera att USD börjar närma sig MA200.

En fallande USD gynnar tillväxtmarknaderna, vilket syns ovan. USD i svart linje och tillväxtmarknader i den fallande trendkanalen.

Olja har stigit kraftigt och här finns det fortfarande ett positivt momentum. Notera att WTI-oljan närmar sig MA50.

Guld har gynnats men den stigande riskaptiten har bromsat uppgången.

Marknaden för skräpobligationer har haft en kraftig uppgång, men igår skapades en doji = tveksamhet. Ännu syns dock ingen säljsignal.

Tyska DAX-index försöker bilda en ny botten, men trenden är fortsatt fallande.

Ännu en av Apples underleverantörer Skyworks Solutions vinstvarnade igår. Men aktien steg på denna nyhet, vilket innebär att det mesta av de negativa nyheterna nu borde vara inprisade. Notera fallande kurser men stigande MACD, vilket är en positiv divergens.

Apple försöker finna en botten, men MACD handlas fortsatt horisontellt.

Jobbsiffror idag och inflation i morgon. Asienbörserna faller tillbaka efter den första entusiasmen över mötet om handelskriget, nu när inga detaljer presenterats. Även olja backar i morgonhandeln.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.