Morgonbrevet: Vinsthemtagning skapade läskig shooting star i S&P 500

Beslutet att backa från utökade tullavgifter på importer från Kina liksom spekulationer om räntesänkning fick breda S&P 500 att stiga för femte dagen i rad.

Techsektorn ledde uppgången samtidig som kraftförsörjning gick mot strömmen. Dock lät Trump meddela att han är redo att höja tullarna på kinesiska varor om de båda parterna inte kan göra framsteg i förhandlingarna under G20-mötet i slutet på juni.

S&P500 handlas över MA50. Vinsthemtagning efter de senaste dagarnas starka uppgång och Trumps uttalande lyckades dock skapa en läskig shooting star som höjer en varningens flagga.

Nasdaq stannade på MA50 och i DJI skapades en shooting star-doji som signalerar att en nedgång kan ligga i korten.

Det skapades en liknande doji i DJI i februari som också följdes av en nedgång.

Värt att notera är dock att S&P 500-terminen stiger under pågående handel. Hur som helst ser det ut som att det kan vara dags för en liten andhämtningspaus, osäkert hur stor.

Den 10-åriga räntan i USA har hittat någon form av nivå runt 2,1% och steg under gårdagen. EUR/USD föll tillbaka och handlas fortfarande under MA200:

Oljan föll under gårdagen med en ökad oro för fallande efterfrågan:

Som framgår backad oljan från Fib 50%. Möjligen ska vi åter ner mot Fib 61,8.

Shanghaibörsen är upp 1,9%. Nikkei stiger 0,3%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat prisindex i producent och importled.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Carlsquare.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.