Negativt trendande marknad, köp inte dipparna – Brobacke

CMC Markets analytiker Nils Brobacke gästade DI-tv under morgonen där han gav uppdaterade tekniska analyser på flera tillgångar.

Se hela inslaget här

 

 

Enligt Brobacke är vi fortfarande i en negativt trendande marknad.  I det långsiktiga perspektivet tittar han fortfarande på att blanka rallyn, inte köpa dippar.

“I bear-markets är uppgångarna mycket kraftiga, så även denna gång. Hittills har det varit tre rallyn på över 5 procent på OMXS30 sedan toppen i september”.

 

OMXS30

Köpare har kommit in starkt och OMX har återtestat negativ trendlinje vid 1475 som varit intakt sen toppen i september (1675)

“Jag lutar åt att rallyt upp är klart för denna gång. Bryter vi över 1675 får vi omvärdera, då kan vi se test av ca 1740. Men som sagt, lutar åt att vi vänder ner härifrån och då blir första nivå på nedsidan att besöka ca 1400. Bryts även denna nivån finns ett större ras mot 1250 i korten…

 

Nasdaq

Samma case som OMX. Vi toppade ur i september i samband med att rekordsiffran i ISM kom in. Även om rallyna har varit kraftiga (mellan 10-15%) så har säljare kommit in varje gång och vi gjort nya lägsta, som mest ner ca 24%.

Försvaras 6700 (negativ trendlinje) så tittar jag på återtest av 6000 Bryter vi ner där blir extremnivån nedsidan 5000, det vill säga ytterligare 25% ner från nuvarande nivåer.

US 10 YR T-note

 

USA’s 10 åring toppade ur i sept/oktober, dvs samtidigt som börsen
toppade.

Indexet vi tittar på är omvänt, vilket innebär att blir en botten i grafen vid ca 118

Ett stöd som är intakt sen början av 2011, kombinerat med en extremt
signfikant trendlinje i månadsgrafen intakt sen 1999

Sist den mötte upp var 2007, vad hände efter 1999 och 2007?

Om indexet skulle bryta ner igen och handlas under 120 så får vi omvärdera men jag menar att så länge inte det händer är det här en Risk Off marknad.

Crude brent

Stora skiljelinjen (enl TA) är fortfarande ca 60 USD, definerar Risk On/Off
för mig

Oljan har precis som börsen sålt av sen i september, ner som mest 40 procent (50 USD).

Crude behöver etablera sig över över 61,2 för fortsatt uppgång. Detta för att hålla den större trendlinjen intakt som bottnade på 30 USD 2016.

HYG

HYG(High Yield Corp Bond index) har historiskt varit en bra indikator för
risk On/off på börsen. Så även under 2018

Vi toppade ur i september vid 86 USD, sen följde nästan 8 % nedgång. Sedan slutet av december har HYG studsat nästan 5 procent och testar nu viktiga 84 USD, vilket är en skiljelinje enligt en teknisk analys.

“För att jag ska bli riktig positiv behöver vi bryta igenom 84 och ta oss hela
vägen upp till 86 Usd, men jag lutar åt det motsatta. Tills dess? Risk OFF”

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.