Ny säljvåg i tillväxtländer med Kina, Sydafrika i täten – Jarl Securities

Även om krisen i Turkiet drar till sig mest nyhetskommentarer så var det en fortsatt nedgång i Kina som var utlösande för fallet under onsdagen. Oväntat höga lagersiffror av olja i USA tyngde också då det drog ner hela oljekomplexet.

Dåliga siffror från kinesiska IT-bolaget Tencent sänkte humöret ytterligare i Kina och Shanghaibörsen är nu åter nere på stödnivåer.

Det dåliga sentimentet återspeglas dock över alla tillväxtmarknader. Det är bara det att fokus flyttas runt för varje dag. Australien drabbas när råvarupriserna faller och Argentina gjorde en större försäljning av obligationer vilket också skapade nervositet i marknaden då det är många i kön. Den här typen av nervositet är normal vid den här tiden på året så egentligen handlar det mest om att härda ut och invänta köptillfällen i intressanta aktier. Den underliggande starka konjunkturen är ännu inte knäckt även om den utsätts för en ny prövning just nu.

S&P500 i fortsatt stigande kanal

S&P 500 befinner sig i en fortsatt stigande kanal. USA är den minst utsatta marknaden just nu då USD stärks och kapitalet flödar ut från tillväxtmarknader och in i USA.

Ser man till 2-timmarsgrafen nedan så ser det fortsatt ut som ett utbrott nedåt. Det innebär förmodligen att åtminstone den nedre trendlinjen i den stigande kanalen i dagsgrafen ska testas. Frågan är om MA50 räcker för stöd innan dess?
Tekniktunga Nasdaq håller sig uppe bättre än S&P 500 men ser just nu ut att bara vara senare i utvecklingen.
USD fortsätter att stiga.

Olja föll på oväntad lagerbyggnad

Olja föll brant på oväntat höga oljelager i USA och testar nu MA200

Hopp om lättnad i handelskriget lyfter Asien något

Den här rörelsen skapar nog panik både i Ryssland och i Saudiarabien så vi får se om samtal till Trump ger någon lättnad. Asienbörserna fortsätter att falla men lyfts från lägstanivåer nu på morgonen på förhoppningar om nya diskussioner mellan USA och Kina senare i månaden om handelskriget.
Guldet är i fortsatt fallande trend, silver föll 4 procent.
Stark data fortsätter att rulla in i USA men överskuggas helt av globala nyheter. Idag kommer husstarter, jobbsiffror och Philadelphias Feds index för den amerikanska ekonomin, avslutar Elgemyr.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.