Potential i Tesla-aktien enligt JMP Securities

Model 3. Pressbild Tesla.

JMP Securities är senast ut att inta en positiv ställning till Tesla. Banken inleder bevakning av företaget med rekommendationen outperform och riktkursen på 350 dollar, vilket motsvarar en uppsida på 18 procent från stängningskursen i tisdags.

Mäklarhusets positiva syn på företaget kommer från att man anser att Tesla med sina elbilar har skaffat sig fördelar inom utveckling och tillverkning vilka är svåra att kopiera.

Vidare bedömer man att bolaget trots en ansträngd balansräkning kan komma att slippa en nyemission under de närmaste 18 månaderna.

”Vår detaljerade modellering säger att företaget kan klara det genom de närmaste 18 månaderna utan en nyemission men det finns inget utrymme för fel. Vi tror att företaget skulle må bättre av att dra in flera miljarder dollar i ytterligare kapital”, skriver JMP.

Tesla som släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet efter att börsen stängt på onsdagen är för närvarande upp 1,5 procent under förhandeln.

Aktien rusade 12 procent igår efter att Citron Research, som tidigare haft en pessimistisk syn på företaget, gjort en helomvändning och nu uttrycker sig positivt om företaget. Berenberg och Morgan Stanley har också haft gott att säga om företaget under veckan.

Reno Santic, Finwire

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.