Rimlig kursreaktion i Sobi efter Sanofis nedskrivning enligt Pareto

Sobi faller idag 5,9 procent efter att franska Sanofi tagit en rejäl nedskrivning som främst är relaterad till Elocta, Sobis hemofililäkemedel. Kursreaktionen är rättvis anser Pareto som bedömer att det finns risk för ytterligare kurspress på kort sikt på grund av sänkta konsensusestimat.

“Uppdateringen från Sanofi sätter sannolikt mer realistiska förväntningar på framtida royalties för Sobi Elocta och Alprolix och det behövs. Samtidigt registrerar Sobi en solid tillväxt utanför USA då Sanofi och Sobi investerar i en mer diversifierad produktportfölj. När dammet väl har lagt sig kan det faktiskt öppna upp för en mer positiv syn på Sobi vid en måttlig värdering och mer realistiska marknadsförväntningar på Elocta och Alprolix-royalties”, skriver Pareto.

Försäljningen av Elocta sjönk med drygt 16 procent i USA under det andra kvartalet, framgår det av Sanofis rapport som släpptes under morgonen. Orsaken är en ökad konkurrens från bland annat Roche med läkemedlet Hemlibra.

Pareto förväntar sig att royalties blir oförändrade i år för Sobi jämfört med året innan. För Elocta väntas en mindre nedgång men det kompenseras av tillväxt för Alprolix.

Pareto har rekommendationen behåll på Sobi med en riktkurs på 205 kronor. Aktien handlas just nu kring 189 kronor.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.