Riskviljan på topp i USA, fokus på Fed – Jarl Securities

Handeln i USA var avvaktande inför dagens räntebesked från Fed. S&P 500 stängde upp 0,2% med draghjälp från techsektorn. Energisektorn tyngde.

I en-timmesgrafen nedan syns hur indexet var nere vid golvet på den stigande trendkanalen. Ett brott på nedsidan och nivåer kring 2743 kan ligga i korten.
Risksentimentet är dock fortfarande gott i USA. Det påvisas av småbolagsindex Russell 2000 som satte nytt all-time-high.
Ytterligare en positiv signal som påvisar att riskviljan är hög återfinns i ETF:en för skräpobligationer, HYG. MACD genererat en köpsignal samtidigt som MA100 testas.
USD har stärkts mot korgvalutorna inför dagens räntebesked från Fed. En räntehöjning är diskonterad i marknaden. Marknaden prisar även in en räntehöjning i november med en sannolikhet om 70%. Marknaden är mer osäkra om hur Fed kommer agera i december och prisar in en räntehöjning med 50% sannolikhet. Med detta sagt kommer eventuell guidning från Fed om vad som komma skall i vanlig ordning att kunna skapa rörelser.

Även värt att notera är att Fed-dagar normalt är dagar då börsen stiger eftersom stigande ränta normalt ligger i börsens intresse (då fundamenta rör sig i rätt riktnig). Den nye Fed-chefen Powell har dock inte blivit varm i kläderna ännu så det finns fortfarande utrymme för snedsteg i kommunikationen.

Olja konsoliderar vid MA100.
Utöver på Fed ligger fokus på prisindex i producent och importled samt råoljelager i USA, avslutar Anders Elgemyr.
Please follow and like us: