Sobis aktie billig efter rapportras bedömer Di

Läkemedelsbolaget Sobi backar 5,6 procent i spåren av sin delårsrapport. Precis som efter kvartalsrapporten efter tredje kvartalet anser Dagens industri att marknadens reaktion gjort aktien billig.

“För närvarande värderas aktien till 15 gånger den förväntade vinsten för 2019 enligt databasen Factset. Det är rimligt att bolag med defensiva kvaliteter, som läkemedelsbolag, har en premievärdering med tanke på de oroande konjunkturtecken som finns. Dessutom är Sobi fortfarande ett nischat bolag vilket gör att ett bud från en av branschjättarna aldrig går att utesluta – speciellt om aktien blir alldeles för billig”, skriver tidningen.

Skribenten påpekar också att det inte är något fel på siffrorna som Sobi kommit med. Tillväxten för helåret landar på 40 procent medan rörelseresultatet sväller med 95 procent och både tillväxt och lönsamhet väntas fortsätta under 2019.

“Dock skriver Sobi bland annat att marknadsaktiviteterna för hemofiliverksamheten ska utökas samt att forsknings- och utvecklingskostnaderna för emapalumab ska utökas. Det skulle kunna tolkas som att Sobi flaggar för en lönsamhet i det lägre spannet”, fortsätter tidningen.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.