S&P 500 samlar åter energi, utbrott uppåt? – Jarl Securities

Bulle & Bär, skulpturer utanför Deutsche Börse i Frankfurt. Wikpedia.

Här kommer huvuddelarna i CMC Markets morgonbrev som ges ut av Jarl Securities, signerat Anders Elgemyr.

 

“Börsen beter sig ibland som havet där den ena dyningen följs av den andra. Det spelar ingen roll vad måsarna på stranden skriker om, havet har sin egen gång, sin egen rytm. S&P 500 har nu nått ner till 200-dagars glidande medelvärde och i USA finns det knappt en text som inte nämner denna viktiga, kritiska nivå. Det var länge sedan tyska DAX föll ner under motsvarande nivå. Allt handlar nu om detta är tiden för en ny botten och en vändning uppåt, eller om vi ska ner ytterligare en nivå.

Denna tid på året brukar vara besvärlig men vi går in i rapportsäsong snart och rapportperioderna brukar normalt sett kunna ge styrka till börsen.

 

Även på räntemarknaden förefaller nervositeten lugna sig något. Med tanke på de stora rörelserna på börsen har HYG som speglar marknaden för skräpobligationer gått ner förvånansvärt litet. Detta är ett tecken på att det riskvilliga kapitalet ännu inte övergett marknaden.

 

Fortsatt fokus på Tech-bolag, nu med Amazon i spetsen

Förutom handelskriget ligger stort fokus på tech-bolagen i USA. Först hamnade Facebook och de andra databolagen (med rätta) i fokus. Även Tesla har rasat de senaste dagarna, vilket är intressant även om bolaget aldrig kvalat in bland FAANG-aktierna. Istället är det Amazon som (med rätta) dragit på sig president Trumps vrede för att bolaget börjar bli för dominerande.

 

Mest har Facebook fallit, följt av Google. Den senare slåss med 200-dagars glidande medelvärde och det är en aktie som borde vara intressant att komma in i. Amazon ser ut att ha en del fallhöjd kvar – i alla fall syns ännu ingen botten:

 

Tyska DAX har tagit mycket stryk. Notera att indexet klättrat tillbaka över forna stödet och att det finns en stigande MACD i nederkant, vilket är positivt.

 

Please follow and like us: