Svårt att värdera Global Gamings aktie efter indragen licens enligt Börsplus

Nätcasinobolaget Global Gaming blir av med sina svenska spellicenser. Det är ett katastrofalt besked då den svenska marknaden i princip är hela bolaget. Aktien halveras på beskedet. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen.

“Vi tror att dagens besked från Spelinspektionen kommer resultera i att andra operatörer kommer ta eventuella varningar och anmärkningar från myndigheten på betydligt större allvar. Vissa menar säkerligen att Spelinspektionen försöker statuera ett exempel”, skriver Börsplus. 

Aktien handelsstoppades före öppningen och återupptogs kl 14.00. Efter en timmes handel hade aktien fallit med 56 procent. Global Gaming kommer överklaga beslutet om indragna spellicenser. 

“Att Global Gaming skulle överklaga beslutet var en lågoddsare. Men frågan är om bolaget kommer ha någon framgång här? Kortsiktigt kanske, men långsiktigt är svaret troligen nej. Det är därav också svårt att ha någon tydlig uppfattning om vad aktien är värd. Per den 31 mars var nettokassan drygt 5,20 kronor per aktie. Men utan svenska intäkter sinar kassan fort”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.