“Swedbank-rapporten har inte gjort någon klokare”

Den preliminära rapporten från Forensic Risk Alliance kring penningtvättsanklagelserna på Swedbank har inte gjort någon klokare. Det uppger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Bloomberg News.

”Jag tror inte att någon egentligen blev särskilt klokare av denna rapport”, sade hon.

Enligt Frida Bratt verkar det snarare ha varit väldigt viktigt för Swedbank att få fram en rapport som talar till fördel för ledningen inför bolagsstämman.

Hon säger också att rapporten var viktig för styrelsen för att kunna uttrycka sitt fortsatta förtroende för vd Birgitte Bonnesen.

Men samtidigt bedömer Frida Bratt att rapporten inte räcker till.

”De borde publicera den interna rapport som vi har information om i media. De måste lägga alla korten på bordet”, sade Frida Bratt.

På tal om vilken effekt rapporten väntas få på Swedbank-aktien under fredagen sade Frida Bratt att det inte lär bli några större rörelser. 

”Detta eftersom man räknade med att den skulle vara till Swedbanks fördel”, sade hon.

Även Joakim Bornold, tidigare sparekonom på Nordnet och numera det på Söderberg & Partners, tror att rapporten stärker Birgitte Bonnesens ställning. Han säger att han ser det osannolikt att någon av de större ägarna inte skulle ge henne ansvarsfrihet för förra räkenskapsåret.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.