Trump kunde inte prata upp kurserna – Jarl Securities

CMC Markets morgonbrev:

Vi har länge flaggat för att President Trump snart måste komma med något positivt om Kina för att vända den fallande börstrenden. Detta inför mellanårsvalet den 6 november.

Detta gjorde han i fredags vilket fick hela marknaden att vända uppåt. Men en rapport från CNBC om att parterna står långt från varandra kylde av entusiasmen. Därefter gick även Trumps rådgivare Larry Kudlow ut och sa att det inte fanns något nytt initiativ på gång vilket helt förtog effekten av Trumps utspel.

 

Rally på räntemarknaden efter jobbsiffra

 

Det stora i fredags var dock inte utspelen kring Kina – det stora var jobbsiffrorna från USA som kom in mycket starka. Detta fick räntemarknaden att tjurrusa då allt fler sålde av sina obligationer i rädsla för kommande räntehöjningar. Jobbsiffran kom in på solida 250.000 nya jobb, mot väntade 190.000. Även lönerna fortsätter att stiga, vilket visar på en solid arbetsmarknad.

Den 10-åriga räntan i USA steg kraftigt vilket sprider oro på övriga marknader.

 

USD upp, börsen och oljan faller ned

 

US-dollarn stärktes mot övriga valutor. Ovan syns EUR/USD där USD nu kommit ner och testat ett stöd mot euron.

En stigande USD försvagar tillväxtmarknader. Ovan en ETF för tillväxtmarknader som fallit i stadig trend sedan i mars, i ungefär samma takt som USD stigit.

Den stora händelsen i fredags var annars Apples dramatiska fall under stödet, som vi pekat ut otaliga gånger. Det är självklart dåligt om en av de allra största aktierna fortsätter att falla, så håll fortsatt ett öga på Apple.

Den stora frågan är vart S&P 500 ska ta vägen i denna miljö. I MACD finns en liten köpsignal nu men den mesta energin från den tekniska studsen kan vara över. Vi har ritat in Fibonacci-linjerna som stöd, Notera dock den gröna linjen i mitten av grafen som visar MA200. Detta var förr ett stöd, men är nu både en magnet och ett motstånd.

I en 2-timmarsgraf syns hur momentum pös ur marknaden i fredags.

Tyska DAX-index slår nu emot det tidigare stödet, som nu är motstånd. Detsamma i månadsgrafen.

Olja har haft en usel trend sedan Saudiarabien kom i världens fokus efter mordet på Khashoggi.

Koppar fick dock ett uppställ i förra veckan.

Asienbörserna trendar nedåt. Donald Trump skulle verkligen behöva leverera något positivt denna vecka. I övrigt är det Fed-besked på onsdag som är viktigt. Men det är tradingen som styr just nu.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.