Trumps tullförslag om 25 procent på europeiska bilar visar på fortsatta meningsskiljaktigheter – CMC Markets

Pressbild: CMC Markets

Donald Trumps tullförslag om 25 procent på europeiska bilar visar på fortsatta meningsskiljaktigheter mellan USA och EU som är långt ifrån lösta, enligt CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson som kommenterar den senaste tidens Trump-händelser.

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen har erkänt sig skyldig till bland annat bankbedrägerier och skatteflykt. Han erkände sin skyldighet under en federal domstol på Manhattan och en uppgörelse med den federala åklagaren är redan uppnådd.

Hewson delger att Cohens erkännande gör presidenten sårbar och kan medföra att han blir avsatt under de kommande månaderna. Även om detta anses vara osannolikt på kort sikt bedöms mellanårsvalet i USA vara viktigt för Trump och att republikanerna inte förlorar makten i senaten eller det amerikanska representanthuset.

Hewson bedömer även att det ökade trycket på Trump kan resultera i att presidenten väljer att fokusera på handel i dagarna framöver i syfte att styra bort debatten från Cohen och Paul Manaforte. Ett exempel på det är förslaget om 25 procent importtullar på europeiska bilar, trots mötet med EU-presidenten Jean-Claude Juncker.

Carl Becht, Finwire 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.