Tydlig motvind i marknaden trots bra bolagsrapporter, enligt Jarl Securities

S&P 500 testar 200-dagars glidande medelvärde  för femte gången med svagare stöd för varje gång. Det skriver Anders Elgemyr på Jarl Securities bland annat i CMC Markets morgonbrev.

 

Fed gjorde som väntat inget under gårdagens möte men fortsatte att bädda för en höjning i juni och därmed tre höjningar under året. Med den nye Fed-chefen Powell som efterträtt Yellen förefaller Fed vara mer satt på autopilot. För marknaden innebär det färre ingripanden och därmed högre visibilitet. Det är bra även om det under Bernanke och Yellen var betydligt roligare att skriva elaka kommentarer om Fed än nu.

Som vi tidigare påpekat fortsätter Fed att dra ner på stöden i och med att obligationer som löper ut inte ersätts.

“Det finns en tydlig motvind i marknaden just nu när bolagsrapporterna fortsätter att komma in bättre än väntat men marknaden ändå backar. Apple kom in starkare än väntat igår men lyckades inte sätta en positiv ton i marknaden”.

 

TA på SP500

S&P 500 handlas just nu i två trianglar. Den snäva lär ju spela ut sin roll inom 1-2 dagar vilket kan ge en indikation om den korta trenden.

Den breda långa trenden testar 200-dagars glidande medelvärde igen vilket i så fall blir det femte testet. För varje gång ett stöd testas blir det svagare. Bryts detta är det i sådana fall den blå stödlinjen som blir aktuell.

 

Finans, transport, JPY vid viktiga nivåer

Kretstillverkare balanserar ännu tydligare på 200-dagars glidande medelvärde och kan ge vägledning. Även Finanssektorn kan ge vägledning, liksom Transportsektorn som balanserar på viktigt stöd.

 

I fokus står USD som fått vingar när Fed talar om räntehöjningar. I motsatt ände står japanska Yen.

Skulle valutorna vända skulle det ge en ordentlig rotation även bland börserna.

Makrostatistiken fortsätter att rulla in tungt idag med produktivitet, ISM för servicesektorn och så vidare.

“Det viktigaste är dock fredagens jobbsiffra som vid sidan av inflationen är den enskilt viktigaste parametern för Fed”.

En delegation från Trump är i Kina för handelsdiskussioner, vilket kan skapa oväntade rubriker som kan slå i båda riktningarna. Asienbörserna följer med USA ner. Rykten om amerikanska sanktioner mot Huawei och ZTE kan påverka Ericsson och Nokia, avslutar Elgemyr.

För grafer hänvisas till CMC Markets nyhetsbrev i sin helhet

/webbred.

Morgonens noteringar från Finwire:

  • Räntan på den amerikanska tioåriga obligationen steg 1 punkt till 2,96 procent. Under torsdagsmorgonen noteras räntan till 2,97 procent.
  • Brentoljan steg 0,31 procent till 73,36 dollar och WTI-olja ökade 1,01 procent till 67,93 dollar. Brent står i dag i 73,16 dollar, medan WTI-noteringen är 67,83 dollar.
    Guldpriset backade 1,77 dollar till 1 305,38 dollar. I dag står guldet i 1 308,95 dollar.
  • Dollarn stärktes till 1,1968 mot euron, från 1,2017 dagen innan. Under morgonen står dollarn i 1,1980. En dollar kostar 8,8971 kronor, att jämföra med 8,9034 igår.