USA-börser i toppform, flera tekniska signaler i USD – ur CMC Markets morgonbrev

USA-börserna nådde nya högsta-nivåer i fredags under ledning av råvarubolag och IT. Både breda Russel 2000 och IT-tunga Nasdaq nådde nya all-time-high och S&P 500 testade den gamla nivån från i februari.

 

Indexen trummar således vidare och det är endast i den korta 2-timmarsgrafen där det dyker upp en varningssignal i form av en stigande kil och fallande MACD. Vi har trots allt säsongen är emot oss vilket gör att man bör hålla fingret nära säljknappen även om man väljer att fortsätta rida på den stigande trenden.

Apple börjar se lite trött ut. Trenden är fortsatt upp. Det finns inga starka säljsignaler men i nederkant ser man hur MACD är på väg mot en svag säljsignal:

Nasdaq har även ett motstånd i 2-timmarsgrafen.

“Det stora som händer, det händer på valutaområdet. Som bekant. Eftersom alla tillgångsslag noteras i någon form av valuta så påverkar stora valutarörelser allting annat också”.

USD: Som vi varnade för i förra veckan kunde den doji som skapades föregripa en Evening Star, vilket nu skett i form av de tre sista staplarna.

I dagsgrafen framgår ett tydligt stödområde. Det är framför allt där som slaget om den fortsatta trenden kommer att utspelas.

Euron, liksom de flesta andra valutor, får nytt syre. Euron har nu brutit upp över EMA9, MA20 och MA50. Med fortsatt energi är siktet inställt mot MA200.

Bottenformationer i guld och silver

Det är framför allt ädelmetaller som gynnas i det korta perspektivet, såsom guld och silver. Båda har bildat möjliga bottenformationer.

Olja har skjutit upp och testar MA50 och får en svag köpsignal i MACD.

I Asien fortsätter USD att backa och börserna att stiga. Agendan är som vanligt tunn på måndagar. Det är istället graferna som styr, avslutar Elgemyr.

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.