Utbrott i koppar, Kina och Europa bekräftas- Jarl Securities

Foto: Pixabay.
CMC Markets morgonbrev:

Fredagens USA-handel var ånyo tämligen avslagen utan det stora som hände, skedde på andra marknader. Det förefaller som om marknaderna tar fasta på att handelskriget inte kommer att få allt för stora effekter och med en fallande USD, efter en längre tids uppgång, rörs det om rejält på marknaderna.

S&P 500 stängde svagt ned. Tech har förlorat lite av sin ledartröja.
De senaste tio börsdagarna har endast räntekänsliga utilities fallit. Bäst har det gått för energibolag, råvaror och verkstad.
Apple har fastnat i en kilformation. Denna typ av kil bryter typiskt ut i trendens riktning, vilket i detta fall i sådana fall blir uppåt.
En aktie som verkligen gått starkt är Caterpillar. Aktien har tagit ordentlig fart på förhoppningar om avtagande risk för att handelskriget ska påverka aktien. Notera dock att RSI14 gått från neutrala 50 till överköpta 77 på kort tid. En svart doji efter ett gap inger inte heller förtroende, särskilt inte nedanför ett motstånd från tidigare toppar.
Gapet mellan USA, Sverige och Tyskland börjar stängas.
Tyska DAX-index har hamnat i en fallande trend och testar just nu MA50.
Ser man till den mycket långa trenden som månadsgrafen ovan, så framgår det vilken stadigt stigande trend som den tyska marknaden befinner sig i.
Franska CAC40 har brutit upp men når nu ett distinkt motstånd. Notera dock att indexet får en stark köpsignal i MACD.
US-dollarn har fallit tillbaka sedan den kraftiga uppgången under våren och sommaren och har i veckografen brutit under stöd.
I dagsgrafen är också stödet brutit. Siktet förefaller vara inställt på MA200.

Allt detta har gett stöd åt tillväxtmarknader och råvaror.

Kina bryter upp ur en kil.

I morgonens handel lyser dock skärmarna röda efter att Kina avböjt flera handelsmöten, i protest mot president Trumps politik. Agendan gapar i övrigt tom så det blir charten som styr handeln.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.