“Valutor hetast”

När index står still tar valutorna över

 

20 januari, 2017 Index har jobbat sidledes hela månaden och med det har volymerna flytt marknaden. Vi frågar Nils Brobacke, Chefsanalytiker på CMC Markets, vart volymerna har tagit vägen? När index ligger still/konsoliderar söker sig traders till nya marknader. När index konsoliterer letas det nya möjligheter och vi kan se att våra kunder har gått över till valutorna, säger Nils. Det är helt naturligt för en aktiv trader att börjar leta efter andra tillgångar som trendar, fortsätter Brobacke.

 

Blir pundet kvartalets raket?

 

Efter en långvarig nedåttrend för pundet mot flertalet valutor (USD, EUR, SEK, AUD, JPY) har det äntligen börjat bottna ur enligt teknisk analys. Adderar vi mängden negativa nyheter för pundet, Brexit etc. så ter sig pundet vara ett utav de mest spännande contrarian casen i år på valutamarknaden. Börja vi se lägre bottnar, under 1,20 GBP/USD, så får man omvärdera tesen, men om köpare kan försvara aktuella nivåer så är potentialen på uppsidan stor.

Yen, den mest undervärderade valutan?

Yen, är den mest undervärderade valutan enligt fundamental analys och den tekniska analysen håller med. Efter ett fantastiskt rally sen oktober har USD stärkts med hela 18 %, från 100-118, men verkar nu ha spelat ut sin roll. Nu ser vi att valutorna har testat 119-120 som är signifikanta nivåer för den tekniska analysen. Om vi inte orkar bryta oss igenom den nedåtgående trendlinjen sen topparna i 2015 ter sig en större trendvändning trolig med sikte på 96. Ett fall som motsvarar ca 20 %. Bryter vi igenom 120 ter sig snarare en test av tidigare toppnivåer på 124. Men så länge säljare försvar 119-120 nivåer så finns riktigt bra potential på nedsidan i USD/JPY paret.

Vill du prova på att handla med valutor? Öppna ett kostnadsfritt konto med Bank-ID Du kan även testa ett Demokontomed 100,000 fiktiva kronor. Investeringar i CFD:er kan utvecklas såväl positivt som negativt, eventuell förlust kan i vissa fall överstiga insatt kapital. Liknande artiklar Vad händer med guldet när Donald tar över

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.