Väntar S&P 500 på brott upp i Nasdaq? – Jarl Securities

“President Trump lät meddela att USA lämnar kärnenergiavtalet med Iran. Reaktionerna var ljumna både i olja och i aktier då beskedet var väntat. Dock var energisektorn fortfarande gårdagens vinnare när S&P 500 stängde oförändrat”.

Så inleds CMC Markets morgonbrev idag som produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securtities. Utskicket i sammanfattning nedan:

  • Tekniktunga Nasdaq handlas fortfarande under motstånd i form av tidigare topp från april.
  • S&P 500 återfinns vid taket på en kort fallande trendkanal. Ett brott på uppsidan i Nasdaq kan vara den trigger som S&P 500 behöver för att kunna utmana MA100. MACD hovrar strax under nollan. Vid eventuellt brott på uppsidan kan en köpsignal i MACD ge extra kraft.
  • Apple var nere vid tidigare topp runt 183,6 där köptrycket ökade. Det adderar en viss trygghet efter måndagens läskiga doji.
  • Feds Powell och den politiken han vill föra är fortfarande inte klarlagd för oss. I gårdagens framträdande nämnde han att ”marknaden ligger väl i linje med Feds Dot-Plot och bör således inte bli överraskade vid räntehöjningen”…USD har gått starkt och skall uttalandet tolkas som om att han tycker USD börjar bli dyr?
  • Rent tekniskt finns dock fortfarande uppsida i USD.

På dagens makroagenda finns bland annat prisindex i producent och importled från USA liksom råoljelager, avslutar Anders Elgemyr.

Please follow and like us: