Veckobrevet: Marknaderna står och väger – håll koll på handelsförhandlingarna

Utgången av handelsförhandlingarna mellan USA och Kina blir det viktigaste i veckan för det fortsatta marknadsläget, parallellt med uttalande från Fed-representanter. Det framgår av CMC Markets veckobrev.

 

Marknaden står och väger och det är fortsatt billigt att köpa skydd, skriver Anders Elgemyr och Bertil Nilsson på Jarl Securities som står bakom brevet.

 

Om inget avgörande har skett 1 mars höjs tarifferna till 25 procent från nuvarande 10 procent ett antal kinesiska varor, för totalt 200  miljarder dollar.

Förhandlingarna är nu i gång efter att föregående veckas samtal blev fruktlösa, i alla fall utåt sett.

 

“Vad gäller handelsförhandlingarna så kan det vara så att Kina fortfarande är alltför beroende av amerikanska teknologier och marknader för att vilja gå in i ett fullskaligt handelskrig. Därmed inte sagt att en uppgörelse mellan parterna bli rlätt att nå, fortfarande lär det stå ganska långt från varandra”, skriver duon och fortsätter:

“Ett mått på hur det gått hittills i handelskriget och även det faktum att det just nu råder litet av “eld upphör” kan anas i valutagraven USD/CNY. Just nu är trenden att USD försvagas och det har även gynnat tillväxtländerna.”

 

Det råder fortfarande oklart när Trump och Xi Jinping kommer att ses. I går rapporterade Finwire om att de båda kan komma att träffas under den närmsta framtiden. I alla fall om man får tro Vita husets rådgivare Kellyanne Conway. Det är lite nya besked då Trump nyligen uppgav att han sannolikt inte träffar Xi före deadlinen i vapenvilan i handelskriget löper ut i början av mars. Källor till Axios har dock uppgett att man informellt diskuterat ett möte i mitten av mars.

 

Mer från veckobrevet:

Teknologi starkast i rapportsäsongen – men har flest nedåtguidningar

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.