Analytiker om Autolivs uppdelningsbesked 

Autoliv får i dag efter gårdagens besked om möjlig uppdelning och nya målsättningar som väntat flera kommentarer från investmentbankerna. 

 

UBS ser nyheten om uppdelning som positiv eftersom det bör möjliggöra en värdering som en ren ADAS-spelare. ADAS står för advanced driver-assistance-systems. Men givet premievärderingen 30 procent föredrar UBS hellre alternativen Conti eller Valeo. Vidare är UBS överraskade av att Autoliv höjde målen för 2019. UBS upprepar rekommendationen sälj med riktkursen 87 dollar.

Deutsche Bank frågar sig om uppdelningsbeskedet verkligen är positivt för Autoliv på lång sikt. Analytikern upprepar behåll men höjer riktkursen till 120 dollar från 101 dollar.

Pareto höjer estimat mot bakgrund av Autolivs nya mål. Mäklarhuset är försiktigt positiva till beskedet om uppdelning. De beräknar värdet av Passive Safety till 70 miljarder kronor (790 kronor) och Electronics till 14 miljarder kronor (160 kronor). De höjer rekommendationen till behåll (sälj) och skruvar upp riktkursen till 950 kronor (850).

Handelsbanken skriver att beskedet om uppdelning var en positiv överraskning. Banken upprepar rekommendationen öka.

Autoliv stängde i går på 127,15 dollar på New York-börsen och handlas i dag till omkring 1 008 kronor på Stockholmsbörsen.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.