AstraZenecas vd ger inte sitt stöd till brexitbrev

Foto: Pixabay.
 
AstraZenecas vd Pascal Soriot har på grund av de sega förhandlingarna kring brexit valt att inte underteckna ett offentligt brev som ska ge stöd till den brittiska regeringen.

”Orsaken till varför jag inte har undertecknat är för att jag känner att det finns så många områden som det fortfarande råder osäkerhet kring. Hur kan vi ge stöd till något som vi inte förstår till fullo?” sade Pascal Soriot till nyhetsbyrån Reuters.Chefen för den brittisk-svenska läkemedelsjätten fick brevet för underteckning, liksom de övriga 100 bolagen på Londonbörsens största lista, FTSE 100. Bakom den står landets premiärminister Theresa May som uppmanar bolagen att välkomna den brittiska regeringens försök till att göra brexit en succé.

Detta ska dock inte ha uppskattats av alla bolagen. Det rapporteras om att flera av dem ska ha reagerat negativt på brevet, enligt uppgift.

Pascal Soriot uppgav sig i förra veckan vara oroad över företagets framtid på grund av de sega förhandlingarna mellan Storbritannien och EU. Han oroades särskilt över att det ännu inte fanns en klarhet i handelsvillkoren.

I senaste intervjun med Reuters tillade Pascal Soriot att hans vägran att sätta bläcket på papperet inte betyder att företaget är emot Storbritanniens beslut att lämna EU. Snarare kan utträdet ha en positiv inverkan på AstraZeneca om den medför ett ökat stöd till den brittiska läkemedelssektorn, enligt Pascal Soriot.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.