Bettingbolag granskas i kvällens Kalla Fakta, 75 procent av omsättning från problemspelare

Bettingbolag granskas i kvällens Kalla Fakta-program, där det undersöks varifrån bolagens intäkter härrör ifrån. Det rapporterar Expressen.

Programledaren Nicke Nordmark säger i inledningen till avsnittet som går under namnet Kasinofällan: “De privata spelbolagen tjänar miljarder. De opererar i dag från Malta, men nu ska de få flytta hem till Sverige. Spelbolagen framhäver gärna att de tar ansvar för människors spelande. Men nu kan vi avslöja var deras miljarder egentligen kommer ifrån”.

Programmet har med hjälp av Folkhälsomyndigheten tagit fram siffror som visar att 75 procent av spelbolagens omsättning kommer från problemspelare, det vill säga människor som fått skador av sitt spelande.

Gustaf Hoffstedt som är generalsekreterare för branschföreningen för onlinespel (BOS) bedömer att branschaktörerna tjänar mest pengar på att erbjuda trygga, långa och hållbara relationer med kunder. Hoffstedt dementerar även att spelbolagen vill att kunderna ska spela så mycket så att de räknas som just problemspelare, och tillägger att de aldrig kommer ge sig i kampen mot spelmissbruket.