Bostadspriser upp i augusti

Foto: Pixabay.

Priserna på bostadsrätter steg med 1 procent i augusti. Detta efter att ha backat lika mycket förra månaden. Samtidigt var villapriserna, precis som i juli, oförändrade. Det framgår av siffror från Svensk Mäklarstatistik

Jämfört med för tre månader sedan har bostadsrättspriserna legat still medan villapriserna har stigit med 1 procent. I årstakt är prisutvecklingen +8 procent för både bostadsrätter och +9 procent för villor.

– Priserna på bostadsrätter har börjat öka igen i Stockholms centrala delar, medan de stått still i länet. Årstakten är nu +7% i centrala Stockholm medan den ligger på +5% i Stor-Stockholm. Priserna i Malmö ökar fortfarande mest med +2% i såväl de centrala delarna som i Stor-Malmö senaste månaden och med en årstakt på rekordhöga +16% respektive +18%. Göteborg placerar sig mellan Malmö och Stockholm med en årstakt på +8% för de centrala delarna och +13% för Stor-Göteborg konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– Villamarknaden har varit lugn under sommaren med små prisförändringar. Priserna i samtliga storstadsområden var oförändrade den senaste månaden och årstakten är numera något lägre än för bostadsrätter. Genomsnittspriset på de villor som såldes i Sverige under augusti var 3 Mkr, medan medelpriset i Stockholm, Göteborg och Malmö var 5,6 Mkr, 4,5 Mkrnrespektive 3,9 Mkr, tillägger han.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.