CMC Markets blåser liv i en trött finansmarknad

Dagens traders förväntar sig allt snabbare och bättre tjänster av sina nätmäklarare, något som CMC Markets verkar ha lyckats med.

– Med vår uppdaterade handelsplattform är det få som erbjuder en lika flexibel lösning som vi, säger Joakim Sandblom, som är Sverigechef på CMC Markets.

 

CFD:er skapar unika möjligheter

 

CFD, contract for difference, är ett derivat som ger dig som privatperson möjlighet att handla i realtid på aktier, index, råvaror och valutor världen över till riktigt låga kostnader. Som exempel kan du, via en CFD, investera i guld helt courtagefritt. Den kostnad du betalar vid köpet är spreaden, skillnaden mellan köp- och säljkurs. Kostnad för positionen nedan skulle bli totalt 2 öre, 1 öre vid köp och 1 öre vid sälj. Priset 1293,23 är i dollar. Men vår plattform räknar per automatik om värdet till kronor, vilket är en uppskattad funktion från CMC Markets kunder.

 

 

Orderrutan ovan är från handelsplattformen och ser lika dan ut i apparna.

Testa plattformen med ett demokonto

 

Hävstång – en fantastisk & frivillig möjlighet

 

I orderrutan ovan står det “Uppskattat säkerhetskrav (kr)”. Uppskattat säkerhetskrav är det belopp vi kräver att du har på kontot för att ta en position värd 100 kr i guld. Hävstången i det här fallet är 100/0,47 = x212. Du kan med andra ord använda maximalt x212 i hävstång när du handlar guld.

Har du 100 kr på kontot så nyttjar du inte någon hävstång eftersom du har teckning för hela positionens värde. Hade du istället haft 50 kr på kontot hade du använt 100/50= x2 hävstång. Hävstången är med andra ord helt flexibiel vilket gäller alla produkter.

Så bestämmer du din hävstång själv.

 

Riskhantering – ett måste när man handlar med hävstång

För den som använder hävstång är riskhantering mycket viktigt, eller rent av helt avgörande. Grunden till lönsam handel är att minimera förluster och maximera vinster. För att kunna göra detta erbjuder vi ett flertal olika strategiordrar så som stop loss, glidande stop loss, garanterad stop loss, take profit m.f. som bevakar maknaden åt kunden. Genom att använda dessa ordertyper kan man på förhand bestämma sin maximala förlust och potentiella vinst.

Våra ordertyper

 

En handelsplattform – Alla marknader

CMC Markets handelsplattform är fylld med produkter och  funktioner och är helt kostnadsfri. Nu kör vi igenom några bra funktioner på ett bräde, – 9000 aktier från 23 länder i realtid – 98 aktieindex inkl. tyska, svenska & amerikanska index – 338 valutapar som USD/SEK, USD/EUR m.f – 86 råvaror som guld, olja, koppar, kaffe – Teknisk analys inkl. 130 indikatorer – Appar med realtidskurser – Morningstar ger daglig värdering på fler än 6000 aktier – Svenska nyheter från FinWire – Globala nyheter från Reuters News – Marknadskalender och mycket mer.

Öppna kostnadsfritt konto

Är det några nyheter i plattformen som du vill lyfta fram?

– De två funktionerna som är mest framträdande och tillika mest saknade är möjigheten att se och ändra avvkatande ordrar (Limit och Stop Entry) direkt i grafen samt möjligheten att ”poppa ut” grafer ur plattformen. Men den absolut största förändringen är att HTML5 är stabilare och flyter bättre än Flash som är ganska trögrott system. Detta kommer göra användarupplevelsen mycket bättre, säger Joakim Sandblom.

 

Hur har den nya versionen tagits emot hittills?

– Bemötandet har varit mycket positivt. De funktioner som vi fått mest uppskattning kring är snabbheten och designen. Vi har valt att göra plattformen väldigt lik den gamla med uppdateringar som gör plattformen snabbare, enklare och bättre. Vi har haft båda plattformarna paralellt sen i Juli och vi ser att majoriteten av de kunder som loggat in i den nya plattformen stannar där, vilket vi ser som ett mycket positivt betyg då vår erfarenhet är att kunder inte riktigt uppskattar förändringar i sin arbetsmiljö.

 

 

Kort om CFD:er

CFD, contracts for difference, är ett derivat. Som kommer från ordet derivera – härleda frång – återspegla. CFD:n återspegler priset på en underliggande tillgång som kan vara aktier, intex, råvaror och valturor. Köper du CFD på en aktie så följer aktie-CFDn aktiepriset i realtid. Går aktien upp 1 % går CFD:n upp 1 %. Allt sker i realtid.

 

Kort om CMC Markets


CMC Markets är noterade på Londonbörsen och är en av världens största CFD-aktörer. Vi erbjuder handel i aktier, index, råvaror och valuta i fler än 10 000 produkter världen över.

Några av företagets största ägare är Fidelity Investment, Norska centralbanken och grundaren Peter Cruddas som startade företaget över 25 år sedan.

CMC Markets var först i Sverige att erbjuda CFD:er när vi öppnade kontoret 2007.

Förluster kan översitga insättningar på ett Live-konto. Inga förluster kan ske i demoläge.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Investeringar i CFD:er kan utvecklas såväl positivt som negativt, eventuell förlust kan i vissa fall överstiga insatt kapital. Allmän information enbart.

Please follow and like us: