Coca-Cola höjer utdelningen för 56:e året i rad

Warren Buffett. Av USA International Trade Administration - https://www.youtube.com/watch?v=GLKDFhCjaY4, Public Domain, Länk
 

Amerikanska dryckesjätten Coca-Cola höjer sin kvartalsutdelning med 5,4 procent till 39 cent per aktie, jämfört med tidigare 37 cent. Utdelningen hamnar därmed på 1,56 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 3,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 56:e året i rad som utdelningen höjs. Coca-Cola är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd. Coca-Cola återförde 6,3 miljarder dollar i utdelning till aktieägarna under 2017 och har delat ut 41,5 miljarder dollar sedan januari 2010.

Coca-Cola grundades 1886 och är baserat i Atlanta i delstaten Georgia med 100 000 anställda. Börsvärdet ligger på 192 miljarder dollar.

Berkshire Hathaway är storägare i Coca-Cola med 9,4 procent av aktierna i bolaget. Investmentbolaget leds av den välkände 87-årige finansmannen Warren Buffett som är storkonsument och uppges dricka minst fem burkar läsk dagligen där favoriten är Cherry Coke.

Läs mer om rapporten här
Please follow and like us: