“Dollarn faller genom alla stöd” – CMC Markets

Foto: Pixabay.

Den försvagade dollarn är huvudämnet i CMC Markets morgonbrev idag.

 

Uttalandet från USA:s finansminister Mnuchin att han välkomnade en försvagning av USD för att det stödde amerikansk export, sänkte USD en hel procent.

“Mnuchin har sagt samma sak förut men i den rådande trenden fick uttalandet extra skruv. Ett försök till korrigering senare om att han inte talade för en svagare USD, fick inget större genomslag. Skattereformen göder de amerikanska bolagen men kommer också att belasta den amerikanska statsskulden”, skriver CMC Markets i en kommentar.

 

Dollarn försvagades till 1,2392 mot euron, från 1,2279 dagen innan. Under morgonen står dollarn i 1,2418. En dollar kostar 7,9136 kronor, att jämföra med 7,9434 igår.

“USD faller genom stöd. Alla ögon ligger på ECB:s Draghi idag. ECB lär inte röra räntan men minsta antydan på presskonferensen idag om att ECB ska bli mindre duvaktig/mer hökaktig kommer att ge en propeller på EUR. Med tanke på hur hårt en starkare EUR lär slå mot vitlöksbältet i EU så lär Draghi göra sig bästa för att dansa väl på slak lina”, skriver CMC och tillägger:

Draghis presskonferens idag är väldigt viktig för den kortsiktiga rörelsen. Draghi trivdes en tid i strålkastarnas sken men är numera skygg för pressen och han har en vana att göra plötsliga, märkliga utspel…

Den amerikanska tioåriga obligationen steg 3 punkter till 2,65 procent i går. Under morgonen noteras räntan till 2,63 procent.