Elekta har fortsatta problem med leveransen till Nya Karolinska sjukhuset – media

Medicinteknikbolaget Elekta har fortsatta problem med leveransen till Nya Karolinska sjukhuset och bolaget klarar inte av att leverera enligt avtal. Nu stoppar landstinget delar av den rekordstora beställningen, enligt dokument som SvD tagit del av.

– Vi vill inte ha leveranserna av hårdvara just nu eftersom vi inte har fått de utlovade leveranserna av mjukvaran ännu, säger Anne Rundquist, ansvarig för upphandlingen.

SLL hade beställt tolv stycken linjäracceleratorer, så kallade strålkanoner, där åtta stycken skall placeras i en ny byggnad intill Nya Karolinska och de fyra andra på Södersjukhuset, enligt dagstidningen.

– Vi skulle ha fått mjukvaran senast den sista juni, vi har fått en del men inte den totala delen som behövs för att det ska fungera med hårdvaran som överenskommet, säger Anne Rundquist.

SLL har tidigare begärt en rättelse av mjukvaran och senast den 14 september skall den levereras från Elekta. Den 15 september skall vidare en oberoende besiktning ske och Anne Rundquist räknar med att medicinteknikbolaget kommer att leverera.

SLL har också begärt en särskild granskning som skall se över huruvida Elekta verkligen har förmågan att levererar. Den rapporten förväntar sig Rundquist under veckan.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.