Elon Musk har tagit över produktionen av Model 3

Elon Musk, Teslas grundare och vd. Av Steve Jurvetson - https://www.flickr.com/photos/jurvetson/18659265152/, CC BY 2.0, Länk

Elon Musk har tagit över produktionen av Model 3 efter rapporter om att produktionsmålet för det första kvartalet är på väg att missas.

 

Enligt affärssajten The Informations källor har produktionschefen Doug Field fått stiga åt sidan för att man inte lyckats få upp produktionen till 500 bilar om dagen.

Tesla har tidigare uppgett att produktionen av Model 3 skulle nå 2 500 bilar i veckan vid slutet av första kvartalet. Den prognosen är en framskjutning från en mer optimistisk i höstas som fick skrotas till följd av flaskhalsar. Under veckan ska den faktiska siffran för produktionen av Model 3 offentliggöras.

Att det är tuffa tider för Tesla framgår av Elon Musks twittrande. I ett inlägg skriver han att han är tillbaka till att ”sova i fabriken”, med det ironiska tillägget av ”bilbranschen är ett helvete…”.

Tesla har under mars åkt på storstryk på börsen. Aktien har tappat 22 procent på produktionsproblemen med Model 3 men också dödskraschen med en Model X som hade Teslas självkörande bilsystem Autopilot påslagen vid händelsen.

Under tisdagen föll Tesla med ytterligare fem procent på Elon Musks mindre lyckade första aprilskämt om att företaget gått ”komplett och totalt i konkurs”.

Reno Santic, Finwire