En dag i Fågelns liv

Rutiner är oerhört viktigt för mig när det kommer till de prestationsbaserade delarna av mitt liv. Detta gör att varje arbetsdag ser nästan exakt likadan ut. Så i det här inlägget tänkte jag berätta om hur en normal arbetsdag ser ut för mig under vinterhalvåret.

Alarmet är inställt på 07:45 men jag vaknar nästan alltid innan. Jag tittar snabbt igenom twitterflödet, väderprognosen och hur marknaden har gått under natten på min mobil. Går upp ur sängen, slänger på mig morgonrocken, undermedvetet åker höger strumpa alltid på före vänster. Äter en macka medans jag startar upp datorn, scrollar snabbt igenom morgonens nyheter sen rakt in i duschen. Lite renare och piggare, och klockan är mellan 08:30 – 08:45, jag läser igenom resten av morgonens nyheter samtidigt som jag uppdaterar mig om vad som har hänt i nattens matcher i NBA. 08:50 ringer jag upp Paper Chaser och Dingo, Dingo svarar alltid först. Vi diskuterar igenom trading ideer fram tills callen går kl 9:00. Första 30 minuterna är oftast de intensivaste på dagen det är då jag tar flest beslut och utbrister flest svordomar.

Efter 11:00 äter jag maten framför datorn för att sedan ge mig ut och åka skidor. Hur lång tid som spenderas i skidbacken beror på hur bra åkningen är samt hur sne man ligger i sina positioner i marknaden. Men oftast är jag tillbaka innan USA öppnar kl 15:30. Det första jag gör när jag kommer innanför dörren är att jag ringer upp grabbarna och frågar vad jag har missat. Sen efter stängning slänger jag mig på soffan, andas ut i ca 15 minuter och bearbetar dagen i mitt huvud. Följt av mat, en promenad (eller eventuellt längdskidor) för att sedan avrunda dagen.

På ett sätt så jobbar man 24/7, att vara trader är nästan mer en livsstil än ett arbete. Även när man inte jobbar så finns marknaden i ens bakhuvud. På kvällen tjuvkikar man på vad som händer i USA, scrollar twitterflödet. Därför tror jag att det är viktigt att hitta saker som får än att släppa marknaden helt, skidåkning är en av mina favorit aktiviteter för just detta. Det är något som får mig ännu hungrigare när jag återvänder tillbaka till skärmarna efter.

Mina rutiner är ett sätt för mig att effektivisera min vardag för att jag ska hinna med så mycket som möjligt och kunna prestera på högsta möjliga nivå utan att känna stress. De perioderna i mitt liv när jag mår som bäst är oftast de perioderna då ekorrhjulet snurrar på utan några avbrott.

/

Fågeln

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.