Fear & Greed-indexet återhämtar sig något

I samband med nedgången på USA-börserna under julafton sjönk Fear & Greed Index till låga 2 men har de senaste två dagarna återhämtat sig något till 8.

Det har skett samtidigt som S&P 500-index stigit 5,9 procent på bara två dagar. Fear & Greed Index signalerar dock fortfarande extrem rädsla och tyder alltså på att sentimentet kortsiktigt har blivit kraftigt negativt.

CNNMoney uppdaterar indexet varje dag och det består av en kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet. Indexet sträcker sig mellan 0 och 100.

Ju närmre indexet är 100 desto mer girighet indikeras i marknaden och tvärtom är det en hög rädsla i marknaden när indexet faller ned mot 0. Det kan nämnas i sammanhanget att Fear & Greed Index slog i botten och nådde 0 under börsnedgången 2011.

Den här typen av sentimentindikatorer har historiskt ofta visat sig peka ut contrarian-lägen i marknaden, till exempel att börsen ofta närmar sig en botten när rädslan är som störst.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.