Fingerprint har utvecklat in-display-sensor med ultraljudsteknik

Fingerprints vd Christian Fredriksson. Pressbild.
Fingerprint Cards anordnar idag en Technology Update i Stockholm där företaget presenterar sina lösningar och ger information om nya segment och teknologier som smarta kort, Internet of Things och irisavläsning.

Företaget beskriver under morgonen att man har omfördelat en betydande del av sina resurser inom forskning och utveckling från sin konventionella halvledarverksamhet till nya områden inom biometri.

Ett framtidsområde är inom in-display och där uppger Fingerprint Cards nu att man har utvecklat en ultraljudsteknik. Det ger möjlighet att avläsa ett fingeravtryck var som helst på en skärm på en smartphone eller annan enhet.

“Fingerprints förväntar sig att samverka med nyckelkunder under den första halvan av 2018 för att vidareutveckla tekniken och föra ut den på massmarknaden”, skriver bolaget som ska ha utvecklat sin in-display-teknik sedan slutet av 2016.

“Jag är väldigt glad över vår In-Display-teknik. Den är verkligen innovativ och gör att fingeravtrycksigenkänning kan utföras på nya sätt på många olika ytor. Jag kan se många potentiella applikationsområden, men vårt första fokus är naturligtvis användningen i avancerade smartphones”, säger vd Christian Fredrikson i en kommentar.