Addtech-rapport tyder på stark medvind enligt Cliens

Teknikhandelsbolaget Addtech levererade en mycket stark rapport under morgonen i vilken den organiska tillväxten stack ut, enligt småbolagsförvaltaren Carl Sundblad på Cliens Fonder.

“Det fina resultatet är ju dessutom av bra kvalitet då alla affärsområden ökar resultatet kraftigt och alla affärsområden består ju underliggande av ett stort antal bolag så det tyder på att bolagen just nu har en stark medvind”, uppger Sundblad i en kommentar. 

Dessutom är det intressant att bolaget fortsatt ser en god efterfrågan utan tydliga tecken på konjunkturavmattning, enligt förvaltaren.

Addtech har varit ett innehav i Cliens Småbolag sedan starten för snart tre år sedan. Vid utgången av mars var innehavet ett av fondens största med en portföljvikt om 4,1 procent, enligt analystjänsten Morningstar.

Sundblad uppger att man är långsiktiga i sitt ägande.

Addtechs omsättning i det fjärde kvartalet (brutet räkenskapsår) uppgick till 2 864 miljoner kronor (2 121), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 2 530. Rörelseresultatet blev 260 miljoner kronor (184), väntat rörelseresultat var 220.

Addtech-aktien stiger över 13 procent på kvartalsrapporten efter drygt två timmars börshandel, vilket medför att aktien är upp drygt 63 procent sedan årsskiftet.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.