Industri-trio överraskade men värdering på höga nivåer, enligt Aktie-Ansvar Sverige

Trots överraskande rapporter från Atlas Copco, Sandvik och SKF så finns risk för besvikelser framöver, konstaterar förvaltarteamet bakom Aktie-Ansvar Sverige. Det framgår av en månadsrapport för april.

De skriver i rapporten att Atlas Copco handlas till den högsta premien någonsin mot sin egen historik, mot konkurrenternas och mot börsen.”Utöver det hade vi en tämligen god rapportsäsong där flertal bolag steg 5-10 procent”, nämner förvaltarteamet.Bland de positiva överraskningarna återfinns Husqvarna. Aktien steg drygt 15 procent efter en övertygande rapport.

Förvaltarteamet nämner även några av bolagen som istället tyngde portföljen och bland dessa fanns Skanska, Millicom och Telia.

Aktie-Ansvar Sverige A steg 6,5 procent i april samtidigt som jämförelseindex steg 7,2 procent. Detta medför att fonden är upp totalt 21,3 procent i år.

Bland större förändringar under månaden märktes köp av Hexagon, Alfa Laval och Elekta.

På försäljningssidan finns H&M, Atlas Copco och Assa Abloy.

Man nämner i rapportens slutfas att den positiva börsutvecklingen som man sett under april har överraskat många och att det naturligtvis inte kan fortsätta hur länge som helst.

Vid månadens slut var de största innehaven Investor, Nordea och SEB med portföljvikterna 7,5, 7,1 respektive 6,8.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.