Marknaden verkar prisa in att handelskriget leder till lågkonjunktur enligt Pacific Precious

Pacific Precious sjönk 7,3 procent i september, en månad som präglats av tvära kast mellan avspänning och eskalering mellan Kina och USA. Fonden har därmed stigit 14,4 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

“Efter G20 mötet i Japan i juni tog man steg tillbaka och gick tillbaka till förhandlingsbordet, men snart bröt förhandlingarna ihop och samma sak efter G7 mötet i Frankrike i augusti”, skriver fondförvaltaren Mattias Gromark i en månadskommentar.

Gromark beskriver vidare att Europa fortsätter tyngas av ett potentiellt avtalslöst Brexit men hotet mot Europas bilindustri har lindrats något till följd av Trumps mildare ton efter G7 mötet.

“Som en konsekvens av detta har det varit en massiv flykt till tillgångar som statsobligationer, fastigheter, guld etc. Marknaden verkar prisa in att handelskriget leder till en lågkonjunktur”, förklarar Gromark.

Fondens bäst presterade innehav under månaden var Pan American Silver och Agnico Eagle Mines, medan Direxion Gold och Direxion Gold Bear 3 utvecklades sämst.

Strategin är fortsatt ett fokus mot guld, silver, palladium, platina och inom sektorer verksamma med utvinning av dessa.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.