Funded by högrisk-småsparare

Jag är inte mycket för att kritisera och sprida negativitet på internet, kanske främst av anledningen att det redan finns alldeles för mycket sånt. Men det finns vissa som verkligen tar fram det absolut värsta i mig.

Den 8 mars, för knappa 6 veckor sedan började Funded by me handlas på NGM. Dagarna innan hade bolaget köpt i princip all annonsering man kunde komma åt. Jag kände mig nästan smått terroriserad. DI, VA, Facebook och Instagram.

Kort innan notering kom en intervju i Di Digital där VDn Daniel Daboczy uppgav ett “riktpris” på både A- och B-aktierna på hela 65 kronor.

När kursen började fullkomligt kollapsa så gick jag ut, likt många andra redan första dagen på twitter och konstaterade att något inte står rätt till. En stor säljare kom in i marknaden och sålde för kung och fosterland. I sådana situationer ska man alltid dra öronen åt sig.

Efter ett brant kursfall från dag ett som fortsatte i några veckor, gick VDn till slut ut i en intervju och berättade att det inte är något skumt med bolaget.

Kuriosa: Lägg märke till armarna är korsade på båda bilderna, både när man ska marknadsföra bolaget och berätta att det inte är något skumt med det. Försök till ett professionellt foto eller försvarsställning?

Förra veckan kom bomben. Emission på 7.25kr och bolaget börjar några minuter senare handlas under teckningskurs. Några handelsdagar senare handlas den långt under, stängningskurs för veckan blir 4.83kr. Idag justerades emissionskursen ner för att man insåg att det aldrig skulle gå att ta in pengar till den “höga” kursen.

Hur mycket jag än skäms så måste jag erkänna att jag köpte en post kring 11-12 kronor. Den åkte ut förra veckan på 6 kronor. Otroliga 50% förlust på några dagar. FundedbyBlandAnnatMe.

Nedan följer en checklista på varningsklockor som man ska ta hänsyn till extra mycket. Som ni ser checkar FundedByMe in samtliga.

Jag tänker inte utfärda några rekommendationer men jag råder er att tänka efter riktigt noga om ni äger detta bolag eller andra bolag vars befattningshavare agerar på detta vis.

Disclaimer: Som vanligt är detta skribentens egna åsikter och inte CMC Markets. Skribenten äger inga aktier i FundedByMe och har inga som helst planer på att göra framtida köp. Skribenten är medveten om sina personlighetsdrag som passar in i mallen för ett internettroll.

//Paper Chaser

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.