Goldman Sachs överväger bitcoinhandel enligt källor

Foto: Pixabay.
Goldman Sachs överväger att som första investmentbank på Wall Street börja erbjuda handel med digitala valutor, vilket då även räknar in för bitcoin. Det skriver Wall Street Journal.

Källor till affärstidningen som gav informationen tillade samtidigt att det hela befinner sig i ett tidigt skede och att det inte är säkert att det fortskrider.

“Som en respons på klienternas intresse av digitala valutor så utforskar vi hur vi bäst ska kunna betjäna dem inom detta område”, sade en talesperson för Goldman Sachs.

Uppgifterna om Goldman Sachs kommer efter att digitala valutor kommit att uppfattas på olika sätt världen över.

I Kina har man valt att gå hårt åt dem, detta främst eftersom investeringar i digitala valutor har erbjudit en kapitalflykt för kineser.

I USA har centralbanken Federal Reserve undersökt bitcoin och tekniken bakom valutan, medan enskilda finanstoppar som JP Morgans vd Jamie Dimon har kallat bitcoin för ett bedrägeri. Han har även sagt att han skulle sparka anställda om de blev påkomna med att handla i digitala valutor.

Ett land som däremot har valt att omfamna digitala valutor är Japan där man har skapat reglering i syfte att legitimera handeln. Senast har det också framkommit uppgifter om planer för en egen nationell digital valuta under namnet J-Coin. Även Indien och Sverige har pratat om att dra igång egna nationella digitala valutor.

Förra tisdagen sade ECB-chefen Mario Draghi att han inte hade makten att förbjuda eller reglera bitcoin.